Autoleven

Zijn auto’s worden alleen met de hand gewassen, moeten vanbinnen vlekkeloos schoon zijn en gaan meteen naar de spuiter als er een krasje op zit. “Elke auto die ik heb gehad, heb ik in nieuwstaat ingeruild bij de dealer.”

Je hebt 25 jaar lang Mercedes gereden. Waarom ben je overgestapt?

“Mijn buurman ging bij Audi werken en zei: ‘Ik wil dat je üün keer in een A8 gaat rijden, zodat je ervaart hoe dat is.’ Ik antwoordde: ‘Ik heb Mercedes op mijn hart getatoeлerd, dat krijg je er niet vanaf.’ Dat bleek een vergissing. Ik ging rijden en was meteen verkocht. Die A8 heeft zo’n goede wegligging, dat Quattro-systeem werkt zo goed. Wat ik meemaakte in die A8 heb ik in een Mercedes nooit ervaren. Ik vind de auto’s van Mercedes nog steeds heerlijk en heel luxe, maar een Audi rijdt strakker, beter en sportiever. Dat bevalt heel goed.”

Hoe zou je jouw rijstijl omschrijven?

“Ik ben een paar keer mijn rijbewijs kwijtgeraakt door te hard rijden. Dat krijg je als je midden in de nacht op lege snelwegen zit. Dan rijd je een keer 50 kilometer te hard, dat kan gebeuren. Over het algemeen ben ik een rustige chauffeur. Zo’n 10 of 20 kilometer te hard, niet meer. Ik ben geen racer, maar we doen drie optredens op een dag en soms moeten we tegen het randje gaan zitten, anders redden we het niet.”

Wat was je allereerste auto?

“Op mijn 18e drumde ik in de weekeinden al in kroegen en cafüs. Van de opbrengsten daarvan kon ik mijn eerste auto kopen: een oude, rotte Nissan Cherry. Toen ben ik overgegaan op een Ford Scorpio, vervolgens kreeg ik van mijn vader een Citroлn BX en daarna kocht ik een Chrysler Voyager, een nieuwe. Dat vond ik een te gekke auto, tot het begon te vriezen en de hele straat blauw stond van de rook. Op dat moment zei ik tegen mijn vader, met wie ik in die tijd samen een bedrijfje had: ‘Weet je wat ik ga doen? Mijn eerste Mercedes aanschaffen.’ Dat heb ik gedaan, een C 220 diesel, tweedehands.”


AUTOLEVENP


Rijd je naar optredens zelf of word je gereden?

“Gemiddeld leg ik voor mijn werk jaarlijks 80 tot 100.000 kilometer af. Ik rijd heel veel zelf, maar mijn schoonvader gaat altijd mee naar optredens. Dat deden we, totdat ik vier jaar terug overstapte op Audi, altijd in een Mercedes. Ik heb alles gehad: van een C-klasse tot de allernieuwste S-klasse. Ik heb inmiddels twee Audi’s A8 gehad, een SQ7 met alles erop en eraan en nu de vernieuwde A8. Als je na zo’n SQ7 weer laag in zo’n A8 met Quattroonderstel gaat zitten, dan is dat het toch wel. Qua uitzicht is hoog zitten mooi, maar wat betreft comfort is een lage auto beter. Dit is ook nog eens de eerste ücht autonoom rijdende auto. Superveilig dus.”

Is een auto voor jou een statussymbool?

“Natuurlijk, ik vind het leuk om in een mooie auto te rijden, anders had ik geen nieuwe Audi A8, maar ik zie het deels ook als een werkpaard. Mijn auto is mijn tweede woonhuis, mijn werkruimte. In mijn vak is het bovendien belangrijk dat je in een mooie en goede auto komt voorrijden, anders zeggen ze dat het niet goed met je gaat.”

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

RECOMMEND BLOGS