2007 Toyota Corolla

De nieuwe Auris is op zichzelf geen nieuws, want Toyota presenteerde de auto al in maart. Vandaag maken we kennis met stationwagonversie TS en werpen we een blik op het interieur, maar het grootste nieuws is de naam. Op de valreep is de nieuwkomer namelijk omgedoopt in … Corolla!

aarmee keert een legendarische Toyota-naam na jaren weer terug op Nederlandse bodem. In 2007 besloten de Japanners de Corolla hatchback in Europa te vervangen door de Auris, om het Europese karakter van dat model kracht bij te zetten. De Corolla bleef leverbaar als sedan, maar verdween in 2010 van de Nederlandse prijslijsten wegens een gebrek aan belangstelling. In andere landen, inclusief onze buurlanden Belgiл en Duitsland, bleef de vierdeurs Corolla wel naast de vijfdeurs Auris bestaan en ging het model zelfs een nieuwe generatie in.


21345646546546546549+798798798.jpg

 


Die situatie leek in stand te worden gehouden bij de komst van het nieuwe model, die de derde generatie van de Auris zou worden. Toyota heeft echter op de valreep besloten om ook de vijfdeursvariant van z’n nieuwe compacte middenklasser wereldwijd weer gewoon ‘Corolla’ te gaan noemen. Een belangrijk besluit voor het merk, dat de in 1966 geпntroduceerde modellenlijn in een halve eeuw zag uitgroeien tot het populairste automodel ooit. Behalve de naam verandert er niets aan Toyota’s nieuwe hatchback, die dus nog altijd keuze zal bieden uit twee verschillende hybride aandrijflijnen. De sterkste daarvan levert 180 pk, de zwakkere moet het met 122 pk doen. Behalve de vijfdeurs hatchback en stationwagen TS zal ook de sedanversie weer op de Nederlandse prijslijsten prijken. (JL)

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

RECOMMEND BLOGS

Previous article2019 Alfa Romeo
Next article1976 Audi 100 GL 5E