Nieuws

4WD

Hits: 1058
Damian Hage
Rating:
( 1 Rating )

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Nic de Boer is het occasion-orakel van AutoWeek en zelfbenoemd beschermheer van de roestplek. Je kunt Nic volgen op Facebook en Twitter.

I k ben weer terug van vakantie. Net als veel Nederlanders kamperen wij in Frankrijk. Ik ben gek op het campingleven. Al moet het niet te lang duren. Doorgaans wil ik na een dag of tien altijd wel weer graag naar huis, terwijl de rest van mijn gezelschap vindt dat we dan op de helft van ons verblijf zijn. Er zijn zat mensen die niets van kamperen willen weten, en ook daarbij kan ik me iets voorstellen. Je moet ervoor uit een bepaald hout zijn gesneden. Het leukste op de camping is mensen kijken. Zo waren we een paar dagen op een plek waar Nederlandse mensen waren die hun elektrische fietsen hadden meegenomen. Het beeld van een vrouw met een kilo of twintig overgewicht en een paar tatoeages op een aantal vreemde plekken, die ’s ochtends vroeg met de tank van het chemisch toilet onder haar arm per e-bike naar het toiletgebouw fietst, vind ik onbetaalbaar.


452.jpg


Daarvoor heb ik best een paar dagen afzien in een tent over. Ook leuk zijn de campinggesprekken met de buren. Die gaan doorgaans nergens over. In de vakantiemodus is dat heerlijk. Een praatgrage buurman begon samen met zijn vrouw tegen mij over zijn rit over het steile weggetje naar de camping. Dat is maar ййn auto breed. Tegenliggers moeten de berm in. Hij had nogal wat moeite om met zijn caravan naar boven te komen. Bovendien was er de angst voor een tegenligger die gelukkig niet kwam. “Ik had de nodige moeite om grip te houden. Zodra je stilstaat of heel langzaam gaat, moet je goed oppassen dat de voorwielen niet doorslaan.”

“Heeft je auto dan geen vierwielaandrijving?”, vroeg ik hem, wijzende op zijn Mazda CX-5. Er viel een korte stilte. Zijn vrouw keek hem aan met een blik van ‘zie je wel’. Waarschijnlijk is het wel of niet kopen van een vierwielaandrijver onderwerp van discussie geweest. Uiteindelijk probeerde de buurman zich eruit te redden. “Ja, vierwielaandrijvers, maar die zijn moeilijk bij deze auto te vinden, hoor ...” Mij lijkt dat nogal mee te vallen bij een CX-5, maar ik besloot mijn mond te houden. Een auto met 4WD zou ik iedereen willen ontraden. In Nederland heb je er niets aan. Evengoed had ik deze mensen graag een CX-5 met 4WD gegund – voor die keer per jaar dat hij met zijn caravan tegen de berg op moet en de grip goed kan gebruiken. Net zoals ik mijn buurman graag zijn Audi met quattro-antrieb gun – voor die ene keer per jaar dat hij op de wintersport over die besneeuwde bergweg rijdt en vierwielaandrijving voor de verandering wйl nut heeft.

Comments (0)

There are no comments posted here yet

Drive-My.COM MEDIA EN/UK based is United Kingdom’s top cars/retro/classic/modern/tuning/moto/commercial news, test drive, classic cars and classifieds. For car advertisement be it an RETRO/CLASSIC/OLD-TIMER/NEW-TIMER, Coupe, MPV, SUV, Luxury Car, Commercial vehicle, OPC car or even an auction car. We update you with latest information on new car prices from both parallel importers and car authorised dealers with brands such as Aston-Martin, Bristol, TVR, Bentley, Ford, Porsche, Jaguar, Land Rover, Citroen, Tesla, DS, Alfa Romeo, Subaru, Toyota, Acura, Honda, Nissan, Audi, Kia, Hyundai, Volkswagen, Volvo, Mitsubishi, BMW, Mercedes-Benz. Find new car pricelists, new car promotions, new car reviews, latest car news, car reviews & car insurance UK. We are also your information hub for parking, road tax, car insurance and car loan, car audio, car performance parts, car discussion, motor insurance, car grooming, car rental, vehicle insurance, car insurance quotation, car accessories, car workshop, & car sticker, tuning, stance and Cars Clubs

Our Drive-My EN/UK site use cookies