Nieuws

Paarse krokodil mag mee

Hits: 1108
Damian Hage
Rating:
( 1 Rating )

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

De tweede generatie Dacia Duster staat alweer enkele weken in onze stal. De eerste indrukken zijn erg positief.

 

D e auto is lekker vlot, de motor biedt veel souplesse en de handgeschakelde zesbak laat zich fijn bedienen. Hij voelt misschien wat nadrukkelijk mechanisch, maar ook precies. Acht jaar geleden reden we zijn voorganger een hele duurtestperiode en hoewel dat al weer even geleden is, staat hij nog helder op ons netvlies. De belangrijkste verschillen met de vorige Duster zijn om te beginnen de rij-eigenschappen: hoewel hij technisch grotendeels gelijk is gebleven, heeft Dacia duidelijk nog eens aan de afstelling gesleuteld met als gevolg dat er aan het weggedrag van de Duster nog maar weinig ‘budget’ is.


56465465.jpg

 


Met name op de snelweg voelt hij volwassen We hadden een Volvo V90 Cross Country Ocean Race te leen met dezelfde motor als onze duurtest- XC60. Een V90 Cross Country heeft altijd 4WD, bij onze XC60 T5 is dat aangevinkt. Qua positionering zit de V90 CC tussen de XC60 en de XC90 in, dat zie je ook aan de prijzen. Zo begint de XC60 T5 AWD bij € 62.915, de opgeruigde stationwagon, die overigens wel een stuk langer is dan de XC60 met die aandrijflijn kost minimaal € 66.815 maar vervolgens is het wel een hele stap naar de XC90 T5 AWD, die begint aan en is hij lekker comfortabel. Verder zijn vooral vanbinnen stappen gemaakt. Het dashboard is nog steeds heel basic, maar de afwerking en materialen zijn verbeterd. En dan die ruimte: die is flink gegroeid en daarmee hebben we de sterkste kant van de nieuwe Duster te pakken. Het is de ideale auto om een jong gezin vol vakantiebepakking even op Schiphol af te zetten. De luchtvaartmaatschappijen mogen dan zuinig zijn met bagagevrijheid, aan de Duster ligt het niet als die paarse opblaaskrokodil thuis moet blijven. Natuurlijk zijn er ook punten van kritiek. Her en der laat de Duster wat piepjes en rammeltjes horen. Zo lijkt er een nest muizen onder het rempedaal te huizen en de hoedenplank doet bij elke oneffenheid luidkeels zijn beklag. (FJ).


Duster in cijfers

Beginstand 6.746 km

Tussenstand 10.850 km

Gereden kilometers 4.104

Getankte liters 336

Gemiddeld verbruik 8,2 l/100 km (1:12,2)

Brandstofkosten € 576,47


Onderonsje

We hadden een  Cross Country Ocean Race te leen met dezelfde motor als onze duurtest- XC60. Een V90 Cross Country heeft altijd 4WD, bij onze XC60 T5 is dat aangevinkt. Qua positionering zit de V90 CC tussen de XC60 en de XC90 in, dat zie je ook aan de prijzen. Zo begint de XC60 T5 AWD bij € 62.915, de opgeruigde stationwagon, die overigens wel een stuk langer is dan de XC60 met die aandrijflijn kost minimaal € 66.815 maar vervolgens is het wel een hele stap naar de XC90 T5 AWD, die begintbij € 78.815. Overigens is de Ocean Race-uitvoering van de V90 CC dusdanig aangekleed, dat hij qua uiterlijk vertoon maarweinig onderdoet voor onze XC60 op 22 inch-wielen.


Dit valt ons op

+ Ruim

+ Goede rij-eigenschappen

– Rammeltjes

– Vloermat schuift naar voren

Comments (0)

There are no comments posted here yet
More about: |

Drive-My.COM MEDIA EN/UK based is United Kingdom’s top cars/retro/classic/modern/tuning/moto/commercial news, test drive, classic cars and classifieds. For car advertisement be it an RETRO/CLASSIC/OLD-TIMER/NEW-TIMER, Coupe, MPV, SUV, Luxury Car, Commercial vehicle, OPC car or even an auction car. We update you with latest information on new car prices from both parallel importers and car authorised dealers with brands such as Aston-Martin, Bristol, TVR, Bentley, Ford, Porsche, Jaguar, Land Rover, Citroen, Tesla, DS, Alfa Romeo, Subaru, Toyota, Acura, Honda, Nissan, Audi, Kia, Hyundai, Volkswagen, Volvo, Mitsubishi, BMW, Mercedes-Benz. Find new car pricelists, new car promotions, new car reviews, latest car news, car reviews & car insurance UK. We are also your information hub for parking, road tax, car insurance and car loan, car audio, car performance parts, car discussion, motor insurance, car grooming, car rental, vehicle insurance, car insurance quotation, car accessories, car workshop, & car sticker, tuning, stance and Cars Clubs

Our Drive-My EN/UK site use cookies