Nieuws

Renault de Arkana, BMW X4 en Mercedes-Benz GLC Coup

Hits: 1034
Damian Hage
Rating:
( 1 Rating )

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Op de autoshow van Moskou presenteert Renault de Arkana, een compacte coup-SUV die als eerste het voorbeeld van de BMW X4 en Mercedes-Benz GLC Coup vertaalt naar een betaalbaarder segment. De auto is bijna productierijp, maar komt eerst alleen in Rusland op de markt.

O ver de toegevoegde waarde van de coupй-SUV is zeker discussie mogelijk, maar feit is dat de eigenwijze stap die Renault met de Arkana heeft genomen, eigenlijk een erg logische is. De auto laat zich omschrijven als een X4- en GLC Coup-achtige SUV met een aflopend dak, maar is aanzienlijk lager in de markt gepositioneerd dan die stevig geprijsde premiumauto’s. Een soort gladgestreken Kadjar dus, al wijkt het design fiks af van die auto. Waar voor de Kadjar de vriendelijke, afgeronde designtaal van onder meer de Captur en Clio is gehanteerd, is de Arkana overgoten met een stevig Mganeen Talisman-sausje. Grote, C-vormige koplampunits en achterlichten die bijna de gehele breedte van de auto beslaan, zijn daarvan de meest in het oog springende kenmerken. 


87654654.jpg

 


De Arkana is officieel nog een concept-car, wat onder meer tot uiting komt in de kleine buitenspiegels, maar hij oogt verder nagenoeg productierijp en zal binnenkort in vrijwel ongewijzigde vorm in productie gaan. Naar het interieur en de techniek is het nog gissen. Het van de Mgane, Scnic en Talisman bekende CMFplatform lijkt een uitstekende kandidaat om dit eigenwijze koetswerk te dragen en er is alle reden om aan te nemen dat de auto door de nieuwe 1.3-benzinemotor van Renault en Mercedes wordt aangedreven, maar officieel weten we van niets. De Renault Arkana wordt aanvankelijk alleen aan het Russische gamma toegevoegd.


5122333465416.jpg

 


Of de auto ook naar andere landen komt en in het bijzonder naar Nederland, vermeldt Renault niet, maar gezien de populariteit van SUV’s lijkt die brede implementatie erg waarschijnlijk. Als Renault die stap zet, heeft de Arkana voorlopig geen directe concurrenten, al zijn er in de vorm van modieuze compacte SUV’s als de Toyota CH-R, Volkswagen T-Roc en Peugeot 3008 wel alternatieven denkbaar. (JL)

Comments (0)

There are no comments posted here yet
More about: | | |

Drive-My.COM MEDIA EN/UK based is United Kingdom’s top cars/retro/classic/modern/tuning/moto/commercial news, test drive, classic cars and classifieds. For car advertisement be it an RETRO/CLASSIC/OLD-TIMER/NEW-TIMER, Coupe, MPV, SUV, Luxury Car, Commercial vehicle, OPC car or even an auction car. We update you with latest information on new car prices from both parallel importers and car authorised dealers with brands such as Aston-Martin, Bristol, TVR, Bentley, Ford, Porsche, Jaguar, Land Rover, Citroen, Tesla, DS, Alfa Romeo, Subaru, Toyota, Acura, Honda, Nissan, Audi, Kia, Hyundai, Volkswagen, Volvo, Mitsubishi, BMW, Mercedes-Benz. Find new car pricelists, new car promotions, new car reviews, latest car news, car reviews & car insurance UK. We are also your information hub for parking, road tax, car insurance and car loan, car audio, car performance parts, car discussion, motor insurance, car grooming, car rental, vehicle insurance, car insurance quotation, car accessories, car workshop, & car sticker, tuning, stance and Cars Clubs

Our Drive-My EN/UK site use cookies